הלכות לחג שבועות שחל במוצאי שבת

ועד מקומי • 3/6/2022 כניסות

השנה, שחל חג השבועות במוצאי שבת יש לשים לב לכמה הלכות חדשות שאנו לא רגילים אליהם - כדי שנקיים את הלכות החג ושבת ללא תקלות וכישלונות הלכתיים.

1.      יש להדליק בערב שבת נר גדול שידלוק לפחות 26 שעות עד מוצאי שבת שזה כניסת החג וממנו נוכל להדליק נרות שבת ולהדליק את הגז לבישול.

2.      אסור להכין כלל משבת לחג. אשר על כן כל ההכנות לחג כגון הדלקת נרות לחג, סידור השולחן לסעודה, חימום האוכל, הוצאת האוכל מהמקרר לקראת סעודת החג – כל אלה ועוד יש לעשות רק לאחר צאת השבת.

3.      לאחר שיצאה השבת כלומר בשעה 20.26 (שמונה ו 26 דקות) עקרת הבית שרוצה להתחיל בהכנות לחג יש לה לומר "ברוך המבדיל בין קודש לקודש" ורק אז להתחיל בהכנות לחג.

4.      לאחר גמר הכנת הסעודה וסידור השולחן לחג, תדליק האשה נרות מהנר שכבר דולק מערב שבת ותברך עליו "להדליק נר של יום טוב" וגם "שהחיינו". מותר לסלק מהפמוטים את הנרות הישנים למרות שבשבת הם מוקצה היות שזה לצורך החג. אסור לכבות את הגפרור אלא יש להניח אותו בכיור שיכבה מעצמו.

5.      יש לאכול סעודה שלישית בשבת מוקדם יותר מהרגיל כדי שיהיו רעבים בערב וכך יוכלו להנות מסעודת החג.

6.      נוהגים להתפלל ערבית מאוחר מהרגיל כדי להשלים "שבע שבתות תמימות תהיינה".

7.      יש להוסיף בתפילת ערבית במוצאי שבת בתפילת החג – "ותודיענו".

8.      בקידוש שעושים בליל החג – מוצאי שבת - משלבים גם קידוש וגם הבדלה לפי הנוסח שמופיע במחזורים בסדר הבא: ברכת הגפן על היין, ברכת קידוש היום, ברכת מאורי האש על הנר, ברכת ההבדלה ושהחיינו.

9.      אין מברכים על הבשמים.

10.  ברכת מאורי האש יש לעשות על הנר שהודלק לכבוד החג ואין צורך לקרב שתי נרות זה לזה שיהיו אבוקה כי יש בזה אולי חשש מכבה כשמפרידם.

11.  מי שיש לו "יוארצייט" ידליק נר במוצאי שבת לאחר הדלקת הנרות לכבוד החג.

בברכת שבת שלום וחג שמח

ישעיהו